Mystinen bataatti-suklaakakku

Tämä kakku on mystinen kahdesta syystä: se muuttaa yön aikana muotoaan, ja taikinassa on reilusti bataattia. Ensimmäisenä päivänä voit nauttia lämpimästä, valuvasta mutakakusta jäätelöpallon kera. Seuraavana päivänä tiiviiksi tryffelikakuksi muuttunut herkku kannattaa koristella paksulla kerroksella lempivegevaahtoasi.  

Bataatti antaa taikinalle pehmeän maun ja rakenteen, sekä pitää kakun hyvin koossa. Ruokapalkalla työskentelevä koemaistajamme kuvaili makua ihanan pehmeäksi ja lohdulliseksi. Testaa siis sinäkin tätä upeaa lohtukakkua!




Halusimme lopputuloksesta mahdollisimman tahmean, joten lähdimme hakemaan inspiraatiota tästä Fazerin reseptistä. Kyseistä kakkua teimme kerran sekasyöjäaikoinamme kolmesti saman viikon aikana, mikä lienee hyvä mainos alkuperäiselle ohjeelle. Mutta älkää huoliko, te vegaanit ja muna-allergikot! Urbaani vegendan bataattiversiota voisi helposti syödä kolmesti viikossa - tai kolmesti päivässä.



MYSTINEN BATAATTI-SUKLAAKAKKU
1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

225 g bataattia raakana (1 pieni tai puolet isosta bataatista)
200 g suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Kuori bataatti ja pilko se pieneksi lyhentääksesi kypsennysaikaa. Keitä kattilassa pehmeäksi, kunnes veitsi menee helposti läpi. Valuta vesi pois, siirrä bataatit kulhoon. Sulata suklaa ja margariini miedolla lämmöllä kattilassa.

Vatkaa bataatti ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää margariini-suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele sekaisin.

Kaada seos voideltuun irtipohjavuokaan ja paista 200 asteessa 10-15* minuuttia. Kakku jää mutakakkumaisen valuvaksi, kun keskusta on uunista tullessa hieman hyllyvä. Jos pistät kakun keskelle hammastikun, siihen jää hieman kosteaa taikinaa, mutta tikku ei saa olla kokonaan täysin kypsymättömän taikinan peitossa. Kiinteämmän kakun saat, kun annat keskustan asettua uunissa. 

Suositellaan tarjottavaksi vegaanikermavaahdon kanssa!

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

*Tämän kakun kypsyminen riippuu paljolti uunisi tehosta. Tehokkaassa uunissa keskusta saattaa jähmettyä jo 10 minuutissa, joten ajastin kannattaa laittaa aluksi liian aikaisin soimaan. Meidän uuni on vähän pliisu, joten kypsentämisessä meni reilu 15 minuuttia.



Kakun leipomishetki osui hovikuvaajamme Tiinan kannalta huonosti iltaan. Tähän vuodenaikaa iltaisin ei enää paljoa kuvailla blogia varten. Hovimaistajamme Kirppu ei kuitenkaan malttanut odottaa seuraavaan päivään, vaan upotti hampaansa kakkuun heti samana iltana.

Kirpun hyväksi on kuitenkin sanottava, että vaikka kakun paistamisen ja kuvaamisen välillä oli noin 20 tuntia, ei kuvissa näkyvä lovi silti ole tuon suurempi!


6 kommenttia

  1. Vihdoinkin mää tein tän kakun. Aivan superia <3
    Miten Kirppu maltto syyä kakkua noin vähän ennen kuvaamista?? Meillä koko kakku tuli syödyksi tännään - ja tännään sen leivoinki :-D

    http://nitansapuskat.blogspot.fi/2016/02/syntisen-hyva-bataatti-suklaakakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi se täälläkin mennyt samana iltana, ellei olisi tullut tiukkaa käskyä jättää kakkua seuraavalle päivälle. :D Itsekuria se totta kai vaati! Ihanaa, että teit kakkua ja postasit eteenpäin! :)

      Poista
  2. Pitää kokeilla tätä gluteenittomana. Hukun kuolaan! :D

    -Minna K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti gluteeniton versio onnistui hyvin! :) Meidän Facebook-sivuilla oli juttua aiheesta, ja eräs lukija leipoi onnistuneesti riijauhoilla. Mitä jauhoja käytit, millainen oli lopputulos? :)

      Poista
  3. Nammm.. olipa kerrassaan herkullinen kakku! Bataatti toi täydellisen muhkean koostumuksen 😊 Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että maistui! :) Olemme salaa hyvin ylpeitä tästä reseptistä. ;D -Kirppu

      Poista