Pääsiäisen persikka-rahkapiirakka

Joko olet valinnut pääsiäispöydän herkut? Jos et (tai vaikka olisitkin) niin lisää tämä raikas persikka-rahkapiirakka jälkiruokalistalle! Mikäli vegaanilapsesi eivät ole päässeet tänä(kään) vuonna koristelemaan pääsiäismunia, niin persikoita asetellessa he voivat päästää luovuutensa valloilleen. ;)






Tämä piirakka on täysi napakymppi: täyte on samettisen pehmeä, pohja (joka on peräisin Chocochililtä) sulaa suuhun ja persikat kruunaavat tämän upean kokonaisuuden. Suosittelemme lämpimästi. Ja niin suosittelee myös piirakan innoittaja - Pyöveli-pupu!

Tämän leivoksen alkuperäinen nimi oli Pyöveli-pupun pääsiäisen persikka-rahkapiirakka, mutta siistimme nimeä lukijaystävällisyyden nimissä. Pyöveli on meille Tampereelta muuttanut pieni pupunen, joka sai ronskin ristimänimensä kavereidemme toimesta - terveisiä vaan Hervantaan! Alla Pyöveli poseeraa persikkapiiraansa kanssa.



PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA
1 piirakka (halkaisija 24 cm) 

Pohja
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kasvimaitoa

Täyte
1 prk (á 400 g) Alpron soijarahkaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä 
purkillinen säilykepersikoita (noin 400 g)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista ensin pohja. Vatkaa margariini ja sokerit. Lisää kuivat aineet, sekoita, ja lisää sitten kasvimaito. Sekoita hyvin. 

Painele leivinpaperilla vuoratun ja voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa 8 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen raaka-aineet persikoita lukuun ottamatta ja sekoita hyvin. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Leikkaa säilykepersikat ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti massan päälle.

Paista uunissa 20-30 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt tarpeeksi. Se saa jäädä keskeltä hieman hytkyväksi, mutta reunojen tulee olla täysin jähmettyneitä. Anna kakun jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli jääkaapissa, ennen tarjoilemista. Näin maut tasaantuvat ja piirakka on helppo leikata.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!


5 kommenttia

  1. Superherkullisen näkönen piirakka <3 !
    Terkkuja Pyövelille, jos ja kun leivon pääsiäisenä jotain rahkasta (vaikkapa rahkapullia) nii lupaan ajatella häntä! ^_^ Aurinkoista pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöveli kiittää!! :) Kerro sitten miten pullat onnistui!

      Poista
  2. Ennen pullia ehti valmistua piirakka :-)
    http://nitansapuskat.blogspot.fi/2016/03/gluteeniton-persikka-rahkapiirakka.html

    VastaaPoista
  3. Tämä oli erinomaista, ja siitä tuli sieväkin! Kerma-voi-mummo ei aavistanut pettua syövänsä!

    Kiitokset, liityin seuraajiinne 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihanaa kuulla! :) Jos mummolle kelpaa niin sehän on melkeinpä kehuista suurin. :D Tervetuloa lukijaksi!

      Poista