Hurjan hyvä banaanileipä

Mehevä, ruokaisa banaanileipä valmistuu ilman lisättyä sokeria ja öljyä. Se on loistava aamu- tai välipala täynnä hyviä raaka-aineita!





Tämän banaanileivän resepti löytyi kesäloman aikana, Raahen saaristossa mökkeillessä. Siellä tätä leivottiin ja syötiin pariinkin otteeseen, ja koska se osottautui niin loistavaksi arkileivonnaiseksi, seurasi resepti kotikeittiöön Helsinkiin. Se on simppeli, täyttävä ja - uskaltaisinko sanoa - terveellinen leivos. Vilkaise vaikka raaka-ainelistaa!

Alkuperäinen resepti löytyy love food eat -blogista, josta muokkasimme mitat suomalaiseen keittiöön toivimimmiksi.



BANAANILEIPÄ
1 leipä leipävuokaan tai 28 x 28 cm irtopohjavuokaan

2 rkl pellavansiemenrouhetta
6 rkl vettä
4 3/4 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 dl taateleita
4 3/4 dl muussattua banaania (n. 5-6 hyvin kypsää banaania)

2 rkl seesaminsiemeniä

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi pienessä kulhossa ja anna turvota sillä välin, kun mittaat muut ainekset.

Mittaa loput kuivat aineet keskenään kulhoon. Paloittele taatelit ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Muussaa banaanit ja lisää ne sekä pellavansiemenseos kuivien aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä lisää nestettä, vaikka taikina on jämäkkää: sen kuuluukin olla paksua.

Kaada taikina valitsemaasi vuokaan ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Irtopohjavuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla, ja silikonisesta vuoasta leivos irtoaa ilman voitelua. Jos käytät muunlaista vuokaa, kannattaa se voidella kevyesti.

Paista leipää uunissa 30-45 minuuttia, kunnes se on kypsä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Banaanileipä sopii erityisen hyvin maapähkinävoin kanssa tarjoiltavaksi!


Ei kommentteja